Lasikaide

lasikaiteet  |  mallisto  |  ideagalleria


MALLISTOLasina Piano Lasikaide

Lasina Piano Lasikaide

Visuaalisesti hiljainen ja eleetön taideteos

Lasina Piano kokolasikaide on lähes pelkkää lasia. Näin saavutetaan moderniin tyyliin sopiva eleetön kokonaisuus.

Lasin kiinnittämiseen käytetään yleensä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja pistekiinnitysheloja, joilla lasi kiinnitetään portaiden kylkeen tai välipohjan otsapintaan.

Lasina Piano lasikaide voidaan toteuttaa käsijohteella tai ilman käsijohdetta. Uralliset RST-käsijohteet voidaan kiinnittää suoraan lasin yläreunaan. Muut RST-käsijohteet kiinnitetään lasien väleihin tai lasiin porattuihin reikiin kiinnitettyihin kannakkeisiin. Samoihin kannakkeisiin on mahdollista kiinnittää myös puukäsijohde (materiaalit: ks Lasina RST lasikaide yllä). Kumpikin teräskäsijohdemalli on saatavana sekä pyöreänä, että kulmikkaana.

Lasina Piano lasikaiteen laseina käytetään 6+6 mm vahvaa karkaistua ja laminoitua turvalasia. Lasia on saatavana eri väreissä, joista yleisimmät ovat kirkas, opaali (läpinäkymätön valkoinen), harmaa ja ruskean eri asteet. Myös monet erikoisemmat värit ovat mahdollisia.Lasina Alurail Lasikaide

Lasina Alurail Lasikaide

Selkeälinjainen yhdistelmä lasia ja alumiinia ulkotiloihin

Lasina Alurail lasikaiteen runko valmistetaan vahvasta pulverimaalatusta alumiinista, joka lasin tavoin kestää Suomen oloissa kesät, talvet, myskyt ja tyvenet. Runkoon kuuluu aina tolpat, jykevä käsijohde sekä lasin alalista, jotka voidaan maalata mihin tahansa RAL -väriin. Tolpat voidaan kiinnittää joko suoraan lattiaan tai esimerkiksi parvekkeen tai terassin otsapintaan.

Käsijohteeksi on saatavana kulmikas tai kaareva käsijohde. Kulmikkaassa käsijohteessa on integroitu lasilista, eli lasin yläreuna ulottuu aina käsijohteeseen saakka. Kaarevaa käsijohdetta käytettäessä asennetaan myös erillinen lasin ylälista, jolla voi määrätä lasin yläreunan korkeuden. Tällöin käsijohteen ja lasin yläreunan väliin jätetään yleensä noin 10cm korkea rako.

Lasina Alurail lasikaiteen laseina käytetään 4+4 mm vahvaa laminoitua turvalasia. Lasia on saatavana eri väreissä, joista yleisimmät ovat kirkas, opaali (läpinäkymätön valkoinen), harmaa ja ruskean eri asteet. Myös monet erikoisemmat värit ovat mahdollisia.Lasina Easy Lasikaide

Lasina Easy Lasikaide

Jykevää selkeälinjaisuutta sisä- ja ulkotiloihin

Lasina Easy kokolasikaiteen rungon muodostaa jykevä alumiininen kaidekisko, johon lasi kiinnitetään alareunastaan. Lasi ei tarvitse muuta tukea kuin kaidekiskon, mutta yleensä lasin päälle asennetaan käsijohde, joka varmistaa lasien keskinäisen linjauksen. Mikäli käsijohdetta ei haluta käyttää, voidaan lasit sitoa toisiinsa lasien väliin asennettavilla lasiheloilla.

Lasina Alurail lasikaide soveltuu sisä- ja ulkotiloihin. Sitä voidaan käyttää tasakaiteissa ja nousevissa kaiteissa, sekä reisilankullisissa portaissa myös porraskaiteena. Lasina Easy lasikaide voidaan kiinnittää pohjakiinnityksella suoraan lattiaan tai kylkikiinnityksellä esimerkiksi reisilankun kylkeen tai rakennuksen välipohjan otsapintaan.

Lasina Easy lasikaiteen laseina käytetään 6+6 mm vahvaa karkaistua ja laminoitua turvalasia. Lasia on saatavana eri väreissä, joista yleisimmät ovat kirkas, opaali (läpinäkymätön valkoinen), harmaa ja ruskean eri asteet. Myös monet erikoisemmat värit ovat mahdollisia.Lasina Custom Lasikaide

Lasina Custom Lasikaide

Lasina kaidemalliston täydentävä tekijä

Lasina Custom lasikaide suunnitellaan sisä- tai ulkotiloihin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Yleisin customointitilanne on pelkkien kaidelasien kiinnittäminen jo olemassa oleviin runkorakenteisiin.

Lasina Custom lasikaiteen lasit valitaan kohteen mukaan. Yleisinpiä vaihtoehtoja ovat 4+4 mm, 5+5 mm ja 6+6 mm laminoidut tai karkaistut laminoidut turvalasit. Laseja on saatavana eri väreissä, joista yleisimmät ovat kirkas, opaali (läpinäkymätön valkoinen), harmaa ja ruskean eri asteet. Myös monet erikoisemmat värit ovat mahdollisia.